Zomersneeuw! 😱. X!
30 juli 2025 - Höllentalangerhütte, Duitsland
En deze ochtend was het ons eindelijk gegund. Een godsgeschenk. We hadden al gedacht dat het niet meer voor deze reis ging zijn. Maar eindelijk was het weer helder genoeg om naar de top van de Zugspitze te gaan.
De Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland (2962m hoog) en Tillie en Liam zijn daar al geweest. Hun foto's hebben mij er indertijd toe aan gezet om ook naar deze regio te komen.
Het was ongelofelijk. Eeuwige sneeuw, sleeën op een gletsjer, prachtige panorama's, -3 graden (en te zeggen dat we van tegen de 30 graden komen in Freiburg). Handschoenen en muts waren handig geweest, maar we hebben gewoon af en toe opgewarmd met soep, thee, chocomelk en whisky. ;-).
Echt prachtig dat we dit nog gehad hebben...
Voor de rest hebben we maandag een filmnamiddag gedaan (Enchanted) en gisteren zijn Arthur en Doris op stap geweest en ben ik thuis gebleven om de lezen en te wandelen (zie foto's).
Dat was ook allemaal tof!
Maar hier zo hoog in de sneeuw zijn is toch wel écht bijzonder!
Ps: door klimaatopwarming zullen deze gletsjers binnen 5j het statuut van gletsjer verliezen en binnen 20j zijn ze waarschijnlijk helemaal verdwenen. :(. Triest.
Nu nog even een museumpje doen hier en dan terug naar beneden.
Liefs! Norie. X!
Mimi:30 juli 2025Prachtig, prachtig, ik wou dat ik dit alles in jullie plaats kon ontdekken. Opwarmen met whisky, ik veronderstel dat dit niet Doris was, maar iemand met sterkere Ierse roots. Geniet verder en sla alles op in mooie herinneringen. Liefs m
Rita Vanden Driessche:30 juli 2025Mooi!
Omazee:31 juli 2025Letterlijk en figuurlijk: schitterend! Xxx
Eleonora:31 juli 2025Bedankt allemaal! De whisky was inderdaad voor Arthur :-). X!